Díez ha apostat per reformar la Constitució en alguns aspectes -“revisar” el model territorial, o “garantir més” l’equitat, l’estat laic i la separació de poders- per tal que es compleixin, diu, els articles “intocables, innegociables i que no es poden parcel·lar”: els que sostenen drets fonamentals com la llibertat i la igualtat.

Sense mencionar cap dirigent ni català ni espanyol en el discurs, Díez ha lamentat que hi hagi qui jura o promet la Constitució i que després no la respecti. En to irònic ha dit que qui s’hi va comprometre en jurament té un problema “amb Déu”, però qui la va prometre té com a mínim un problema amb el seu partit perquè els duen als tribunals, ha dit. UPyD ha presentat una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel 9-N al TSJC.

La líder d’UPyD ha traslladat també un missatge per als independentistes per dir-los que en aquesta línia “els primer drets que retallen” són els propis. Ha intervingut al final d’un acte que s’ha centrat en el testimoni de ciutadans més o menys anònims que han defensat la Constitució. Hi han intervingut també representants de Societat Civil Catalana, de Convivència Cívica Catalana o portaveus de plataformes contràries a la immersió lingüística. Francisco Caja (CCC) ha parlat de les escoles com a “correccionals” i de “centres d’adoctrinament polític”.