sorteig meses electorals eleccions generals 2023 barcelona

Ja està decidit qui farà de presidents i de vocals el 23-J a Barcelona. El sorteig de les meses electorals per les eleccions generals 2023 s’ha fet aquest dissabte, 24 de juny a l’Ajuntament. En total, hi haurà 15.192 membres a les meses, distribuïts en les presidències, les dues vocalies i les dues suplències per cada mesa. La xifra és una mica superior a les municipals del 28 de maig (15.109), però hi haurà el mateix nombre de meses electorals: 1688.

Ara, els escollits rebran la notificació que els toca ser membre d’una mesa en els pròxims tres dies. Un cop rebuda la carta, els presidents, vocals i suplents escollits tenen set dies per presentar al·legacions. Un exemple: si tens contractat un viatge abans del 30 de maig, pots demanar no ser membre de la mesa.

Altres motius per no formar part d’una mesa

D’acord amb la Llei orgànica del règim electoral general, els membres d’una mesa electoral hauran de saber llegir i escriure i tenir menys de 70 anys (els majors de 65 poden renunciar a formar part de la mesa en un termini de set dies després de rebre la carta a casa).

A banda de les vacances, hi ha altres motius per rebutjar ser membre de la mesa:

  • Tenir discapacitat
  • Ser pensionista amb incapacitat permanent absoluta i gran invalidesa
  • Tenir una baixa mèdica
  • Estar embarassada de més de sis mesos
  • Estar ingressat en un centre penitenciari o psiquiàtric
  • Haver estat en una mesa tres vegades en els darrers 10 anys

Què vols saber de les eleccions generals 2023?