Ha estat la primera presa de contacte i Trias ja ha pogut constatar que pactar ordenances fiscals, pressupost i a més llarg termini pla d'actuació municipal no serà fàcil. De la primera reunió amb el principal grup de l'oposició, Trias no ha obtingut un no rotund però sí que s'ha trobat amb un PSC més aviat reticent a convertir-se en la crossa del govern. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo crec que no tenim situacions difícils d'entesa, no? Ara, aquí hi ha un problema i és si vols fer de cap de l'oposició, doncs fas de cap de l'oposició. I aquesta és una decisió que no puc decidir jo. Cadascú ha de prendre la seva posició. Una cosa és que puguem tenir molts punts d'entesa, i una altra cosa, que puc entendre, és que vulgui ser el cap de l'oposició. Doncs està molt bé". El PSC no dóna per trencades les negociacions, però troba a faltar concrecions, un document d'intencions, no en té prou amb la voluntat per part de Trias d'acceptar algunes condicions com la construcció d'escoles bressol públiques o el manteniment del pla d'usos de ciutat vella. Pel PSC també és indispensable que es blindin les aportacions de la Generalitat a Barcelona. A més els socialistes miren de reüll un govern que ha carregat contra la seva gestió. Però els socialistes no són els únics que poden salvar els comptes a Trias, després d'Hereu l'alcalde s'ha trobat amb el president del grup municipal del PP, a qui també ofereix entesa. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo no em sento incòmode amb ningú si som capaços de pactar què negociem, no? Nosaltres contiuem aquesta línia d'actuació amb la mà estesa i demanant a tothom aquest exercici de responsabilitat que tenim tots. Perquè és veritat que l'alcalde té tota la responsabilitat, i no la defujo, tinc tota la responsabilitat del món, però tots els grups tenim responsabilitat". Trias demana corresponsabilitat perquè no vol prorrogar uns pressupostos i perquè no li sobra temps. Abans que acabi el mes hauria d'haver-se garantit un suport per aprovar com a mínim les ordenances fiscals.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, Xavier Trias ha afirmat que aquest dilluns s’ha reunit amb el líder del PSC, Jordi Hereu, i que en els propers dies ho farà amb la resta de partits polítics. La intenció és obrir vies de diàleg per aprovar els pressupostos i les ordenances per a l’any vinent. També posar “les primeres pedres” per tenir el PAM a principis de 2012. L’alcalde s’ha mostrat obert al diàleg i ha fet una crida a la responsabilitat de tots els partits per “buscar eines que ens permetin aproximar posicions i actuar en benefici de la ciutat”.

Trias també ha fet balanç dels primers 100 dies de  mandat i ha anunciat les línies bàsiques del seu futur govern. L’alcalde ha dit que afronta la tasca conscient que són un govern en minoria, però amb “les idees clares”. Entre altres prioritats, ha destacat la reactivació econòmica, l’atenció a les persones, el civisme i la sostenibilitat. Ha afegit que vol desencallar projectes com Can Batlló, el trasllat de la presó Model o els problemes del Parc Güell.