ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Cal posar fi i fre al barraquisme a Barcelona, un barraquisme que va més enllà de la situació de crisi econòmica i que a la nostra ciutat ha arrelat també per l'efecte crida derivat de la permissivitat municipal, de la manca d'actuació municipal envers aquest assumpte."

Fernández Díaz considera que cal un pla per eliminar els assentaments al Poblenou, i que no es pot respondre al fenomen “a cop de tragèdia”. Els populars proposen que el pla tingui tres vessants: el social, amb atenció a les persones que malviuen als assentaments; el de vigilància i prevenció contra nous campaments per part de la Guàrdia Urbana; i el d’urbanisme, per accelerar els plans previstos a la zona.

“Barcelona ha de posar fre a aquest efecte crida tallant-lo d’arrel”, ha assegurat Fernández Díaz, que creu que la proliferació d’assentaments es deu a la crisi però també a la passivitat de l’equip de govern. El president dels populars diu que actualment hi ha 3.000 persones vivint als carrers de Barcelona, el que suposa un 32% més que en els darrers quatre anys. La xifra de persones que viuen als assentaments podria arribar a les 834.

La proposta de la síndica de Barcelona perquè la gent que viu als assentaments pugui allotjar-se en barracons provisionals no ha agradat als populars. Fernández Díaz creu que la mesura encara faria augmentar més l’efecte crida. També ha demanat als propietaris dels solars que els tanquin i els mantinguin en bones condicions, o en cas contrari, que l’Ajuntament hi actuï d’ofici.