SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "No donarem suport a aquesta mesura i a més ho farem amb convenciment i ho farem per quatre raons: per oportunista, per inconsistent, per irresponsable i demagògica, per tant ahores d'ara i tal com està la cosa la ciutadania espera una altra cosa de vostès." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Jo crec que aquest debat és imparable, o algú pensa que no creixerà la pressió social perque l'Església renunciï a un privilegi i participi en l'esforç col·lectiu per superar la crisi, si avui tanquen la porta el debat entrarà per la finestra, cada partit haurà de decidir en algun moment si vol ser l'expressió política del lobby de Rouco Varela o ser servidors públics responsables."

La proposició demanava la creació d’un cens de tots els immobles a nom de l’Església i modificar la Llei d’hisendes locals per poder suprimir l’exempció fiscal de què disposen. Durant la defensa de la proposició, Ricard Gomà ha dit que considerava encertada aquesta mesura, veient com “augmenta la pressió social perquè l’Església renunciï als privilegis i participi en l’esforç col·lectiu per superar la crisi”.

Gomà ha criticat les paraules del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio Maria Rouco Varela, amb què ha amenaçat de retallar el pressupost de Càritas si se li retira l’exempció de l’IBI. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha qualificat Rouco de “xantatgista” i ha instat els grups municipals a decidir si volen ser “l’expressió política del lobby de Rouco o servidors públics responsables”.

Unitat per Barcelona ha estat l’únic grup que ha votat a favor de la proposició, tot i que ha admès que tenia un punt de demagògica. Dels que hi han votat en contra, el PP ha defensat la tasca social de l’Església, i ha acusat ICV-EUiA de voler desprestigiar la institució amb la proposta. CiU ha qualificat la idea d’oportunista, inconsistent, irresponsable i demagògica.

Per la seva banda el PSC s’hi ha abstingut, i ha demanat fugir de qualsevol dogmatisme.