Tenen intenció de quedar-se. La Ilània i els seus companys, la majoria FAMILIARS, viuen en aquest solar des de fa 4 anys. Asseguren que no tenen cap altra sortida que netejar les restes de l'incendi i reconstruir les tres barraques on vivien. ILANIA "No tengo comer, no tengo agua ni ayuda. Una persona, dos, tres... no tengo nada." Aquestes 11 persones es guanyen la vida venent paper i cartró que recullen pel carrer. Per això, avui, el més important era recuperar-ne tant com puguin. El que encara es pot aprofitar el carreguen en aquest camió, que han contractat expressament, i que, per 50 euros, els duu fins a Sant Boi. Solars com aquest no disposen de cap tipus de subministrament. No tenen llum, gas ni aigua corrent. Tant pels qui hi viuen com pels veïns, és una situació límit i per això reclamen solucions. RICARD BEL, veí "No em molesten però entenc que no es pot viure així, és impossible! Estem a la Barcelona moderna, davant la platja i mira què tenim, és que que no pot ser!" Per intentar resoldre el problema, representants dels veïns es reuniran dijous amb l'alcalde, Xavier Trias. Sobre la taula, hi haurà propostes com instal·lar barracons als solars ocupats.

Les famílies, d’origen romanès, mantenen la  intenció de quedar-se al mateix solar que diumenge es va cremar. Diuen que és l’única opció que tenen.

L’incendi d’aquest diumenge no és el primer foc que es produeix en una zona de barraques del districte de Sant Martí. Per això, les associacions veïnals fa temps que demanen solucions a l’Ajuntament. Aquest dijous s’entrevistaran amb l’alcalde, Xavier Trias, per definir un pla global d’intervenció.