Alberto Fernández Díaz ha tornat a criticar el govern de Barcelona Comú en una entrevista a BTV. En referència a les ordenances fiscals apunta que “Colau s’ha limitat a copiar les ordenances de l’anterior govern de Xavier Trias”, a les quals no donen suport en absolut.

Pel que fa el conflicte dels manters, Fernández explica que algunes fonts els asseguren que és el mateix Ajuntament qui anima els venedors ambulants a anar més avall de la Rambla, on la Guàrdia Urbana no té jurisdicció en ser terreny portuari. El president del PP Barcelona creu que “la Urbana hi podria intervenir perfectament” i que no pot ser que hi hagi una zona a Barcelona de total impunitat per un delicte de venda de productes falsificats.

Fernández recorda Colau que el seu és el govern amb menys suport de la història i veu difícil que pugui arribar a governar conjuntament amb altres forces municipals, més enllà d’algun acord concret.

En referència a les intencions del govern a tirar endavant el tramvia per l’avinguda Diagonal, Fernández  avala l’aposta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que el desaconsellen i aposten per l’autobús elèctric. A més, recorda que el 2010 es va fer un referèndum als ciutadans, que van votar-hi en contra. “Si una veu ha estat escoltada pels barcelonins és sobre el tramvia per la Diagonal i va ser rebutjada”.