Santiago Vidal ha parlat, en una entrevista a BTV, del procés judicial sobre el 9-N. Creu que s’ha criminalitzat un conflicte estrictament polític, i que no hi ha indicis racionals de delicte. Apunta que “les instàncies judicials de l’Estat són conscients que el procés no té recorregut”.

Vidal també ha explicat els treballs que estan fent, conjuntament amb 21 juristes més, per enllestir una proposta de Constitució catalana. Ha dit que després de les eleccions del 20-D i abans que acabi el 2015 presentaran la proposta al Parlament.

En relació amb la denúncia que va fer Vidal al diari ‘La Razón’ per haver filtrat les fotografies dels 33 jutges favorables a la consulta sobiranista, ha manifestat que està anant més lent del que seria habitual. Apunta que aquest també és un procés judicial “polititzat i sospitosament lent”.

Per una altra banda, Vidal ha manifestat que té confiança perquè prosperi el recurs que va presentar al Tribunal Suprem. El va presentar després que l’inhabilitessin, durant tres anys, per haver escrit una constitució catalana. Confia que podrà tornar a exercir entre el gener i el febrer de 2016. Si no fos així, es planteja arribar a instàncies de caràcter internacional.