CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC "No hi ha absolutament cap mesura que es pugui dir que són unes ordenances d'un govern d'esquerres, valent que arriba a la ciutat per fer un canvi. Més aviat són les ordenances d'un govern que arriba, no sap què fer, no sap encarar, i conserva el que ja va fer el govern convergent."

La portaveu del Grup Municipal del PSC, Carmen Andrés, ha avançat que els socialistes faran reserva de vot perquè consideren que són unes ordenances “continuistes” i que “no són d’un govern d’esquerres valent”. En aquest sentit, ha assegurat que el PSC hi presentarà al·legacions i que cal “dialogar i acordar mesures progressistes d’esquerres pel bé de la ciutat”. També ERC i la CUP optaran per guardar el sentit del vot fins al plenari, de manera que allarguen, així, la negociació amb el govern, que els grups creuen que avança lentament.

Ciutadans, en canvi, optarà pel “no” a les ordenances fiscals en la seva aprovació inicial perquè creuen que la pressió fiscal és elevada. També el PP hi votarà en contra perquè el govern d’Ada Colau no ha proposat una rebaixa d’impostos. Pel president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, “les ordenances consoliden Barcelona com la ciutat més cara d’Espanya”. La reserva dels partits d’esquerres i el “no” de Ciutadans i PP deixa en una posició clau a CiU, que no ha definit el sentit del vot i que podria decantar la votació en un sentit o en un altre.

Des del govern, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha mantingut aquest dilluns una posició optimista i ha recordat que aquests acords no arriben fins a última hora. “És lògic que els partits de l’oposició intentin mostrar fins l’últim minut que l’acord no existeix, però nosaltres estem convençuts que això tirarà endavant”, ha dit Pisarello. En tot cas, encara que la Comissió d’Economia emeti un resultat en contra de les ordenances fiscals, aquesta votació no és vinculant i l’última paraula la tindrà el ple de la setmana que ve.