MAITE FANDOS, copresidenta del Comitè Organitzador dels Mundials de Natació

L’edició d’enguany dels Mundials de Natació espera assolir xifres històriques. Dissabte començaran les competicions, en què participaran 2.293 atletes de 181 països diferents. Els barcelonins també hi posaran de la seva part, 2.500 persones s’han inscrit com a voluntàries.

L’organització preveu que més de 200.000 persones gaudeixin dels Mundials. De fet, les entrades per a la cerimònia d’inauguració ja s’han exhaurit i s’ha assolit el 83% de les vendes que s’havien fixat com a objectiu. Sobretot, s’han venut localitats per a les semifinals i finals, però encara queden tiquets per a les primeres proves. Les competicions que tindran lloc al Port Vell seran lliures, així que els barcelonins s’hi podran acostar gratuïtament.

La copresidenta del Comitè Organitzador, Maite Fandos, ha destacat l’impacte que genera un esdeveniment d’aquest tipus a Barcelona. Es calcula que la ciutat atraurà l’atenció de més de 520 milions d’espectadors. Per això, considera que la capital catalana es posicionarà de nou al mapa. Pel que fa als beneficis econòmics, la Federació Internacional de Natació estima que per cada euro invertit, se n’obtindran entre quatre i cinc.