El repte no és fàcil, però l'historial de Barcelona en grans competicions esportives és una primera garantia d'èxit. Amb una audència estimada de 520 milions de persones, els Mundials garanteixen una projecció internacional de la ciutat, però no només això. Les administracions hi han posat 20 milions d'euros i es calcula que l'impacte econòmic multiplicarà per cinc la inversió feta. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo crec que nosaltres treurem encara més rendiment econòmic del 5x1, no? Perquè com que hi ha coses que ja estan fetes, el rendiment jo crec que serà més alt." Aquests seran uns Mundials amb rècord de participants: gairebé 2.300 atletes de 181 països. Una activitat que difondran des d'aquestes sales els centenars de periodistes que hi ha acreditats. JULIO C. MAGLIONE, president de la FINA "Barcelona va a ser el centro, yo diría que no hay ninguna otra actividad de este nivel en estos días, va a ser el centro del deporte del mundo." Des de l'organització estan satisfets amb la venda d'entrades. S'han superat les expectatives i en algunes sessions ja hi ha una ocupació del 80%. L'objectiu: omplir el Sant Jordi. MAITE FANDOS, copresidenta dels Mundials "Es venen més ràpidament, com us podeu imaginar, finals i semifinals, però evidentment també tenim l'esperança de poder tenir el Sant Jordi ple." I bona prova d'això és la cerimònia inaugural de demà al vespre. Si fa dos dies hi havia encara per vendre 600 entrades, avui ja només en quedaven la meitat. Tot i això, per a les primeres competicions d'aquest cap de setmana encara hi ha seients buits. Dels Mundials de Barcelona en prendrà bona nota la ciutat russa de Kazan, escenari dels de 2015. Demà, i des de Barcelona, s'anunciaran les cites de 2019 i 2021.

Ja està tot a punt per a l’inici dels Mundials de Natació. Un certamen que ha suposat una inversió de 20 milions d’euros aportats entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat. El consistori encara no ha donat xifres de l’impacte econòmic que suposarà per a la ciutat, però s’han apuntat algunes dades com per exemple que es preveuen fins a 50.000 pernoctacions i que s’espera “multiplicar per cinc cada euro invertit”, ha dit l’alcalde Xavier Trias.

Trias ha agraït també el suport dels clubs esportius de la ciutat i la resposta dels voluntaris, amb 2.500 inscrits. L’alcalde ha reconegut que la celebració dels mundials és “la millor projecció per a la marca Barcelona en un moment econòmicament difícil”. Una projecció que s’aconseguirà principalment gràcies a la difusió mediàtica dels mundials, amb una audiència aproximada de 520 milions de persones.

A l’interior del Palau Sant Jordi, on aquest divendres es farà la cerimònia inaugural, els operaris treballen a tota màquina per tenir-ho tot a punt. I ho fan amb la banda sonora de la música que els equips de natació sincronitzada utilitzen per als números amb què competiran.

Assajos, nervis i proves perquè res no falli davant el públic assistent. Per a la cerimònia inaugural només queden disponibles 300 entrades. També estan tenint molt èxit les localitats per a les semifinals i les finals de cadascuna de les disciplines: “Tenim l’esperança de veure el Sant Jordi ple”, ha apuntat la regidora d’Esports, Maite Fandos.

El relleu de Barcelona el prendrà la ciutat russa de Kazan, capital de la república russa del Tartaristán, que serà la seu dels mundials el 2015. Aquest divendres es donaran a conèixer el nom de les seus per a les cites de 2019 i 2021.