Una exposició analitza les conseqüències de l’atemptat d’Hipercor

El recorregut inclou un extens recull de material gràfic com ara fotografies i diaris de l’època

L'Arxiu de la Corona d'Aragó acull fins al 24 de setembre una exposició sobre l'atemptat d'Hipercor. Amb un seguit de panells informatius, el visitant visualitza les conseqüències de l'explosió d'un cotxe bomba a la zona d'aparcament del supermercat. El dol per les 21 víctimes mortals en mans d'ETA es va traduir en la cohesió social de la ciutat, de Catalunya i de la resta de l'estat, una unió que es va plasmar al carrer amb manifestacions arreu del territori. També va implicar més entesa política. Els partits es van aliar en la condemna dels atacs terroristes. Una col·lecció fotogràfica i un recull de premsa il·lustren aquesta exposició "dedicada a les víctimes". L'entrada és lliure.

"Una mirada a Hipercor, 30 anys després de l'atemptat" ha estat inaugurada aquest dilluns a les cinc de la tarda per la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sánez de Santamaría, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoldo, i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Les entitats organitzadores són l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes i la Fundació Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme, que ha assenyalat que la ciutadania té "el dret a la memòria històrica", però també "el deure com a societat a la reflexió".

Escolteu aquí la connexió en directe del programa 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, des de l'acte d'inauguració de l'exposició: