Què apunta el sondeig a les eleccions generals 2019? Analitzem els primers resultats de l’enquesta de TV3 i Televisió Espanyola.

El sondeig de TV3 i TVE apunta una victòria del PSOE

Segons el sondeig de TV3 i TVE, el PSOE es convertiria en la força més votada, amb una forquilla entre 116 i 121 diputats. En segona posició, el PP cauria fins als 69 o 73 representants al Congrés, mentre que Ciutadans seria el tercer partit amb més membres a la cambra baixa, entre 48 i 49 diputats, concretament.

L’enquesta, feta a peu d’urna i telefònicament, dona a Unides Podem una representació d’entre 42 i 45 diputats, seguits de Vox, que aterraria per primera vegada al Congrés amb 36 o 38 representants. Pel que fa als partits catalans, ERC seria la força més votada, entre 13 i 14 representants. A més, en el seu debut, Front Republicà aconseguiria un diputat al Congrés.

El PSC, la força més votada a Barcelona

Segons el sondeig de TV3 i TVE, a la demarcació de Barcelona, el PSC guanyaria les eleccions generals. Els socialistes aconseguirien a la capital catalana entre 8 i 9 representants al Congrés, seguits d’ERC, amb una forquilla d’entre 6 i 7. En Comú Podem aconseguiria 6 escons i Ciutadans, 4. La cinquena força més votada a la ciutat seria JxC, amb 3 diputats, just per davant del PP, que n’aconseguiria 2. Front Republicà i Vox n’aconseguirien un cadascun.