Els membres de les meses electorals del 14-F tindran la possibilitat de fer-se un test d’antígens els dies previs als comicis. És una de les novetats de cara a la jornada electoral que el govern català ha anunciat aquest dijous després de la reunió de la mesa de partits al Parlament de Catalunya. Les altres dues novetats són que no es vacunarà els membres de les meses i que s’augmentarà la seguretat dels equips de protecció.

60.000 tests addicionals

Pel que fa al test d’antígens, Salut es posarà en contacte amb els membres de les meses i, si volen fer-se’l, ho hauran de fer al seu centre d’atenció primària (CAP) habitual, que rebran 60.000 tests addicionals. Així, segons el govern, es garanteix que es puguin fer test els titulars i els primers suplents.

A més, s’ha decidit donar als membres de les meses mascaretes FFP2 el dia de la votació i no quirúrgiques, com es plantejava inicialment.

També s’hauran de posar un equip de protecció individual el dia de les eleccions de les 19 a les 20 h, la franja prevista perquè votin les persones positives de covid-19 i les que estan en aïllament preventiu. Se’ls donarà una bata, uns guants i una pantalla protectora. Segons ha explicat Ramentol, rebran una formació per garantir que saben utilitzar aquests equips.

No es vacunaran

Pel que fa a la vacuna, el govern ha decidit finalment no vacunar els membres de les meses. Principalment, per dues raons. La primera és que, d’aquí al 14 de febrer no es podrà garantir la immunització dels participants. I la segona que, ara per ara, no hi ha prou vacunes de reserva.