Esteve ha valorat positivament la col·laboració entre CiU i PPC, que ha durat dos anys, però també ha remarcat que després del resultat de les eleccions del 25-N es dibuixa “un nou escenari davant el qual la Diputació no és aliena”.

Ha explicat que la decisió “ha estat fruit d’una reflexió interna de la federació” ja que, apunta, “s’ha fet molt complicat mantenir el govern de coalició quan contínuament s’està en contra dels objectius dels partits respectius”.

D’altra banda, també ha assegurat que existeix “diàleg continu” amb totes les forces presents en la institució i que està obert a discutir possibles pactes en un futur, encara que, de moment, hi governaran en solitari”.

A partir d’aquest dilluns es redueix una vicepresidència, de manera que en queden quatre. La vicepresidència primera l’ocupa l’alcalde de Cercs, Ferran Civil (UDC); la segona, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (CDC); la tercera, l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CDC), i la quarta, que és de caràcter institucional, no executiva, recau en Antoni Fogué (del PSC i expresident de la Diputació).

L’alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, seguirà com a diputat adjunt de la Presidència i portaveu de CiU, però amplia les competències en assumir l’Àrea de Cultura.