El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, Ernest Maragall, ha plantejat convertir la caserna del Bruc en un espai de “treball per la pau“. L’alcaldable ha explicat en una entrevista a ‘El País’ la intenció de crear “un districte 12 per la pau“. “No substituirem la geopolítica internacional, però sí que hi hem d’influir. Hem d’asseure a la taula Tel-Aviv i Gaza”, ha conclòs Maragall.

“El districte 11 va ser Sarajevo”, ha recordat Maragall. Durant la guerra de Bòsnia, Barcelona, amb Pasqual Maragall d’alcalde, va iniciar el projecte del Districte 11, amb el qual es considerava Sarajevo com un districte més de la ciutat. Va servir perquè la capital catalana ajudés les víctimes a cobrir les necessitats bàsiques i s’accelerés la reconstrucció d’edificacions afectades.

Negociació amb el Ministeri de Defensa

La caserna del Bruc és del Ministeri de Defensa, per això Maragall parla de negociació per poder tirar endavant la seva proposta. De fet, ERC ja fa temps que hi va al darrere. Al gener, la Comissió de Presidència de l’Ajuntament va aprovar una proposta d’ERC per reclamar al Govern espanyol la cessió de la caserna del Bruc, al barri de Pedralbes, per destinar-ne els terrenys a altres usos.

Rebatejar la plaça de Tetuan com a plaça de Muriel Casals

L’alcaldable d’Esquerra també ha anunciat que proposarà que s’atorgui el nom de Muriel Casals a la plaça de Tetuan, recollint així una iniciativa veïnal de l’Eixample. Juntament amb l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, Maragall ha defensat que “en un moment de plena onada repressiva” volen posar damunt la taula la proposta ciutadana. A més, Forcadell ha apuntat que contribuiria a feminitzar el nomenclàtor de la ciutat.

El 2019, Junts per Catalunya també va demanar que Barcelona dediqués un espai de la ciutat a Muriel Casals, economista, professora i activista que va morir el 2016.