L’Ajuntament de Barcelona ha engegat un contracte amb la voluntat de preservar i millorar l’estat de les 116 àrees d’esbarjo de gossos que hi ha a la ciutat. El pla es va iniciar a finals del 2022 amb una durada de dos anys, una inversió de 714.808,49 euros i preveu el manteniment integral d’aquests espais, és a dir, s’hi faran accions correctives i preventives que variaran en funció de les necessitats de l’àrea en qüestió.

El consistori detalla que els espais es netejaran entre una i dues vegades diàries, una acció que també inclou el buidatge de les papereres. A més, es desinfectaran, en horari nocturn, amb un producte “completament innocu amb propietats bactericides, fungicides i viricides”, segons l’Ajuntament de Barcelona. A banda, les noves àrees de joc incorporen sistemes de reg.

Una quinzena d’actuacions integrals

El contracte nou de manteniment de les àrees de gossos de la ciutat preveu la implementació de 16 tasques, una de les quals inclou dues visites setmanals per detectar anomalies als espais, com ara problemes amb la neteja o el sistema de reg.

A banda, el pla inclou la reparació de fuites, avaries, pintades i grafits… Pel que fa a la vegetació, també s’estarà pendent de la poda i el retall anual d’arbres i arbustos, l’aportació d’adob orgànic a la primavera als parterres i zones verdes, així com a l’encoixinat. El contracte preveu que s’aporti plantació puntual de vegetació per vandalisme, si s’escau.