El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, considera que en les eleccions municipals del maig no té rivals i que “Barcelona és l’únic objectiu”. D’aquesta manera, ha replicat a les paraules de l’alcaldessa, Ada Colau, que aquest dimarts ha situat el candidat de Junts, Xavier Trias, com el seu rival principal a les urnes. “Jo no tinc rivals, tinc Barcelona com a referència i única qüestió a considerar”, ha dit.

Maragall s’ha referit a la resta de candidats com a “competidors democràtics” amb qui espera dur a terme un contrast de propostes per a Barcelona “i no quedar-nos en el soroll, les escenes, les fotografies o pures il·lustracions“. Aquestes declaracions, implícitament, fan referència al dinar entre Colau i Trias d’aquest dilluns i que tots dos van publicar a les xarxes socials.

Campanya per “l’any republicà de Barcelona”

Ernest Maragall ha fet aquestes declaracions coincidint amb la campanya que ERC ha iniciat i amb què enganxarà 16.000 cartells per tota la ciutat amb lemes com ara “Ser barceloní és estimar els barris” i “Ser republicà és defensar la democràcia”. “Estem preparats perquè aquest sigui el gran any d’ERC a Barcelona”, ha dit Maragall, que ha mostrat “orgull per la feina feta i amb ganes de compartir-la”.

El candidat d’ERC ha admès que la cursa electoral per a l’alcaldia de Barcelona serà “molt intensa” tenint en compte el resultat ajustat que pronostiquen les enquestes. “Espero debats de fons sobre Barcelona”, ha dit Maragall, que ha destacat que els cartells que enganxaran incorporen “valors republicans” com la llibertat, la democràcia, els barris i el feminisme, punt de partida del projecte que ERC vol “explicar i compartir amb la ciutadania”.