XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No som tan prepotents com per creure'ns que ho tenim guanyat ni molt menys, competim amb gent bona i que et poden guanyar. Quan arribes a una final sempre pots guanyar o perdre. Si perdem, evidentment, anirem al 21, perquè haurem fet un camí i continuarem. Jo sempre dic que l'important és estar sempre a la graella de sortida." Barcelona afronta el repte amb els deures fets. Així ho assegura la delegació local, que destaca l'experiència en acollir esdeveniments esportius i tenir les infraestructures ja fetes. Avui a Mònaco una part de la delegació ha assajat la presentació amb què demà vol conquistar els 27 representants de la federació internacional d'atletisme, la IAAF, que en tindràn l'última paraula. Més enllà de les icones de Barcelona, la ciutat jugarà fort la carta de la innovació tecnològica, el concepte 'smart city' aplicat al món de l'esport. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde d'Esports "Una de les coses que vol la IAAF és acostar els campionats als joves, i nosaltres creiem que just és a través de les noves tecnologies que també els podem acostar. Aquesta serà una de les parts importants que farem d'aposta." "Una atleta veterana i un altre de júnior seran dues veus més que demà defensaran la candidatura de Barcelona, amb ganes i confiança que sigui la guanyadora pel 2019." BERTA CASTELLS, atleta "Barcelona està sobradament potser no però preparadíssima per acollir els mundials." NOEL DEL CERRO, atleta "És un dels meus grans somnis que tinc: participar en un campionat del món absolut. I a sobre si és a Barcelona ja seria una passada." Una altra de les apostes de Barcelona és traslladar algunes de les proves esportives de l'estadi al carrer. Una iniciativa amb què es vol fer valer davant la candidatura de Doha, a Qatar, i la de la ciutat nord-americana d'Eugène, als Estats Units. El veredicte el sabrem demà al migdia.

La candidatura de Barcelona es basarà en bona part en l’aposta de la ciutat per ser capital de la innovació: es vol fer arribar el missatge que la capital catalana és una ciutat tecnològica i alhora líder en el camp de la innovació. La presentació incidirà en la capacitat que pot tenir Barcelona de “llançar reptes en l’àmbit internacional per millorar l’atletisme des del punt de vista de salut, l’alimentació o la qualitat de vida”. Segons la tinenta d’alcalde Maite Fandos, un dels reptes que es marca la IAAF és el d’acostar l’atletisme als més joves, un objectiu que es podria aconseguir, segons Fandos, “a través de la tecnologia”.

Les cartes de la ciutat són també convertir l’Estadi Olímpic en un parc temàtic dedicat a la tecnologia i l’esport, en l’espai que es coneix com a Open Camp. Amb 56 atraccions i simuladors esportius, la nova instal·lació serà compatible amb l’organització de grans esdeveniments esportius i podria ser un actiu de la candidatura.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, encapçala la delegació que defensarà la candidatura a Montecarlo, seu de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF). Aquest dimarts al matí, la Salle d’Or de l’Hotel Fairmont acollirà les exposicions de les tres candidatures per acollir els Mundials. Barcelona hi intervindrà en segon lloc (10.35 hj), després d’Eugene (9.35 h) i abans de Doha. Cada ciutat disposa de 30 minuts per exposar els punts forts de la seva candidatura i de 15 minuts de possibles preguntes de la IAAF. El resultat s’anunciarà a les 13.05 del migdia.