El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha dit que el tret d’un agent de la Guàrdia Urbana a un home sense llar, dissabte passat al passeig de Sant Joan, s’hauria pogut evitar i ha criticat la reacció del govern municipal. Per això, en el ple d’aquest divendres, Esquerra farà un prec per reclamar un pla de formació a la Urbana per atendre persones en situació de vulnerabilitat.

“Si aquesta actuació s’hagués fet amb la prudència que requereix una persona sense llar i amb professionals adequats, segurament no hauríem arribat a la situació”, ha afirmat Coronas, que ha declinat jutjar si l’actuació de l’agent va ser correcta o no. El portaveu d’ERC ha afegit que “és important tractar aquestes persones amb totes les precaucions” i ha insistit a tenir un protocol d’intervenció específic per a aquests casos.

Tot i no voler jutjar l’actuació de l’agent implicat, Coronas sí que ha admès que la intervenció de diversos agents perseguint l’home “no és la millor” i ha demanat saber qui va ordenar l’operació. Sobre la reacció del govern municipal, Coronas ha dit estar “molt decebuts” perquè la investigació s’hagi passat als Mossos d’Esquadra. ERC ha descartat demanar la dimissió d’Albert Batlle, com ha fet la CUP al Parlament.