La CUP de Barcelona ha demanat la destitució del tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, després de l’incident de dissabte passat al passeig de Sant Joan en què un agent de la Guàrdia Urbana va ferir d’un tret a l’abdomen un home sense llar. La formació anticapitalista, que no té representació a l’Ajuntament, ha reclamat, a més, la compareixença de l’alcaldessa, Ada Colau, al Parlament per esclarir els fets.

En un comunicat, la CUP de Barcelona apunta que es tracta d’un “episodi gravíssim de violència policial” i, per això, reclamen obrir una investigació independent sobre el cas i depurar les responsabilitats internes que se’n puguin derivar. A més, plantegen obrir un debat sobre el concepte de seguretat i fiscalitzar la Guàrdia Urbana per les últimes actuacions i els protocols del cos policial.

“Cal reconeixement, reparació i garanties de no repetició”, ha reclamat el diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, que s’ha mostrat “inquietat” per les explicacions que han sortit de l’Ajuntament sobre els fets. “Hem de denunciar l’opacitat amb què determinades institucions actuen en aquests casos”, ha afegit. La CUP i altres organitzacions convocaran aquest dijous al vespre una concentració de rebuig als fets a la plaça de Sant Jaume.