El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha anunciat que els republicans diran “no” al nou contracte de neteja per als propers 10 anys que es votarà en el ple d’aquest divendres. Coronas ha assegurat que el plec de clàusules suposa “una puntada de peu endavant” perquè no permetrà arribar a un 60 % de recollida selectiva el 2020, tal com s’ha fixat el govern d’Ada Colau. ERC reclama més valentia a l’executiu municipal i que s’avanci a fer pagar els ciutadans en funció dels residus que generin.

El de la neteja és el contracte de més volum econòmic (307 M € anuals) i de més anys que té l’Ajuntament. Entre les novetats que preveu la nova contracta hi ha la instal·lació de sensors als contenidors per, en un futur, poder implantar bonificacions a les famílies que facin millor la recollida selectiva. Jordi Coronas creu que les mesures s’han de concretar més perquè sinó, un cop s’adjudiqui el contracte, les empreses poden negar-se a fer-ho.

“Les presses són males companyes”, ha sentenciat Coronas, que ha recriminat al govern que no ha debatut prou amb els grups el nou plec de clàusules. El portaveu d’ERC no creu que les mesures de la nova contracta de neteja contribueixin a arribar el 2020 a un 60 % de recollida selectiva i superar el 36 % actual. “No ho assolirem o ens costarà més diners dels que preveiem inicialment”, ha afirmat.

En la comissió d’Ecologia de la setmana passada, els grups van reservar-se el vot fins al ple de divendres. Fonts municipals han explicat que s’està parlant amb tots els partits per assegurar-se els suports necessaris.