El de la neteja és el contracte de més volum econòmic (307 M € anuals) i de més anys que té l’Ajuntament. Entre les novetats que preveu la nova contracta hi ha la instal·lació de sensors als contenidors per, en un futur, poder implantar bonificacions a les famílies que facin millor la recollida selectiva. Jordi Coronas creu que les mesures s’han de concretar més perquè sinó, un cop s’adjudiqui el contracte, les empreses poden negar-se a fer-ho.

“Les presses són males companyes”, ha sentenciat Coronas, que ha recriminat al govern que no ha debatut prou amb els grups el nou plec de clàusules. El portaveu d’ERC no creu que les mesures de la nova contracta de neteja contribueixin a arribar el 2020 a un 60 % de recollida selectiva i superar el 36 % actual. “No ho assolirem o ens costarà més diners dels que preveiem inicialment”, ha afirmat.

En la comissió d’Ecologia de la setmana passada, els grups van reservar-se el vot fins al ple de divendres. Fonts municipals han explicat que s’està parlant amb tots els partits per assegurar-se els suports necessaris.