La Direcció de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha tret a concurs la redacció d’un estudi per analitzar la mobilitat a la via Augusta i els seus entorns, un cop posat en funcionament el nou carril bici des del carrer de Laforja fins al carrer de l’Hort de la Vila. L’informe, que tindrà un cost de 18.000 euros, inclourà l’estudi de tots els modes de transport i les diverses activitats que es realitzen a la
zona, com per exemple l’anàlisi de la sinistralitat, la indisciplina viària, el funcionament de la recollida d’escombraries o la mobilitat escolar de l’entorn.

L’entitat Barnabici ha denunciat des de les seves xarxes socials que amb aquest informe “Jaume Collboni està preparant-se les excuses a dit per treure el carril bici de via Augusta emparant-se en el fet de no sentir les queixes i plors dels conductors de cotxe del Vallès”. L’entitat també alerta que una de les condicions de la licitació és “avaluar els aforaments de bicicletes que hi passin”, quan el carril encara no està obert en la seva totalitat.

Un carril bici polèmic

Les restriccions de trànsit per la construcció d’aquest carril bici van aixecar nombroses queixes entre els conductors, que des dels inicis del treballs, en van demanar l’eliminació i que el mateix Collboni, durant la campanya electoral va prometre modificar el “disseny urbanístic” del carril.

Barnabici qualifica “d’error monumental” avaluar “si cal retirar unes voreres ampliades perquè els conductors de cotxe es queixin perquè ja no van tan ràpids com ells voldrien”.