Esquerra Republicana (ERC)

assegura que demanaran tancar els centres d’internament d’estrangers (CIE) i que lluitaran per derogar la llei d’estrangeria. Ho ha dit la número quatre dels republicans, Maria Dantas, en un acte de campanya de les eleccions del 10-N davant del CIE de la Zona Franca. Precisament, ha posat aquest equipament com a exemple del “racisme institucional” i ha dit que el CIE de Barcelona és “el Guantánamo de l’estat”.

En aquesta línia, Dantas ha dit que ERC lluitarà perquè la nacionalitat es pugui obtenir amb un màxim legal de cinc anys de residència i que treballaran per garantir el dret d’asil. Sobre partits com Vox, la republicana ha lamentat que siguin “racistes” i “xenòfobs” perquè, ha assegurat, fomenten l’odi i la violència amb un discurs “feixista”.

“Manipulació policial, judicial i mediàtica”

Des d’allà també ha parlat la número sis d’ERC, Marta Rosique, qui ha reaccionat a les filtracions del sumari dels CDR que vincula el president de la Generalitat, Quim Torra, amb el cas. Per a Rosique es tracta d’unes filtracions electoralistes i les titlla de “manipulació policial, judicial i mediàtica”: “Davant de tot això, nosaltres responem sortint carrer”, ha respost Rosique, que també ha remarcat que ERC defensa sempre la via pacífica.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]