El Grup Municipal d’ERC ha insistit al govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni perquè resolguin el futur del Gimnàs Social Sant Pau i n’evitin, així, el desnonament. Està previst que s’executi aquest divendres, 30 d’abril, després que se suspengués una primera execució al gener, per tenir temps per negociar.

El líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha avisat que “Barcelona no es pot permetre un desnonament del Sant Pau, queden opcions i s’han d’esgotar per mantenir-lo”, alhora que ha explicat que els republicans duran una pregunta a l’alcaldessa sobre el Sant Pau. Demanaran en quin estat estan les negociacions, quines opcions ha plantejat l’Ajuntament per salvar l’equipament, a quines reunions ha assistit Colau i quins són els plans de futur de l’Ajuntament per al gimnàs social.

A través d’un comunicat, Maragall també ha anunciat que si divendres s’executa el desnonament del Sant Pau, tant ell com la presidenta de Ciutat Vella (Marina Gassol), altres regidors i diputats d’ERC al Parlament es presentaran a l’equipament “per intentar parar el desnonament”. Els republicans recorden que l’acord pressupostari amb el govern municipal inclou una partida de 30 M € per comprar edificis singulars.