Castellà ha respost així la CUP, que aquest dissabte va emplaçar els republicans a seguir l’estratègia dels anticapitalistes. El número 15 de la llista considera que tots els partits sobiranistes que es presenten a les eleccions ho fan perquè, tot i considerar-les “il·legítimes”, les han acceptat. Tot i això, ha defensat “reprendre la via unilateral” per aconseguir la independència si, després del 21-D, el Govern espanyol no vol dialogar, tot i que el programa d’ERC només esmenta la negociació pactada.

Els republicans aquest matí han fet entrar en campanya a la número quatre  a la llista, Carme Forcadell. Davant d’unes 400 persones reunides a la plaça de Font i Cussó a Badalona, Forcadell ha defensat el vot per la seva formació perquè considera que “és l’únic partit en condicions d’aturar Ciutadans” i ha afegit que la formació facilitarà el camí per a la construcció de la República: “Si les eleccions les guanya Esquerra, el país se’n sortirà més aviat i millor”, ha dit. Segons Forcadell, els republicans són “garantia de transparència, honradesa i lluita contra la corrupció” i ha garantit que el partit defensarà el model d’escola pública catalana, els Mossos d’Esquadra i els mitjans de comunicació públics.

Marta Rovira: “Ho farem sense demanar permís”

Rovira ha centrat la major part de la seva intervenció a criticar la candidata de Cs,  Inés Arrimadas, que “no pot ser la presidenta de tots els catalans” i ha fet gala de la gestió econòmica del seu partit en el govern de Junts per Sí. La número dos de la llista també ha defensat que el procés sobiranista “és la millor manera per millorar socialment Catalunya” i ha conclòs que el partit construirà la República “sense demanar permís”.

Al seu torn, el número nou de la llista, Ruben Wagensber, ha apel·lat a repetir el consens que va permetre fer caure a Xavier García Albiol, ara candidat del PPC a les eleccions, del govern municipal de Badalona. “La ciutat va saber escollir entre la dreta o ser una ciutat oberta. Farem créixer la sobirania amb aquest consens”, ha assegurat.