Foto: Vicente Zambrano

L’Ajuntament de Barcelona vol que l’Estació del Nord es converteixi en un centre neuràlgic per als autocars turístics que arriben a la ciutat. És un dels projectes que s’ha inclòs en el paquet de reformes que es faran a la ciutat amb els fons europeus Next Generation.

Un espai d'”aterratge i sortida per als autocars”

El regidor de Turisme i Indústries Culturals, Xavier Marcé, ha explicat que l’estació “seguirà tenint la mateixa funció que fins ara”, però que “s’optimitzarà” encara més. De fet, el consistori ja està en converses amb empreses de turisme que gestionen autocars. Hi haurà un punt d’informació turística i a més, es podrà connectar fàcilment amb noves rutes del Bus Turístic.

Segons Marcé, un dels elements que més “distorsiona” és “l’excursionista” que no dorm a Barcelona, però que ve a passar el dia. Per això creu que “és important que aquest autocar tingui un lloc d’aterratge i de sortida i que no utilitzi l’espai de forma indiscriminada”.

Es recuperarà l’antic vestíbul

L’actuació té un pressupost de 4.840.000 euros que es faran servir per reformar i recuperar l’antic vestíbul i l’entrada històrica modernista. A més, segons ha informat l’Ajuntament, l’actuació preveu concentrar tots els serveis d’oferta comercial, restauració i informació en una sola planta. Ja fa temps que el consistori havia anunciat la seva intenció de concentrar els servei dels autocars turístics en aquest punt, però fins ara, no s’havia dut a terme.

Actuacions per a la mobilitat sostenible

El projecte forma part de la partida pressupostària dels fons Next Generation que es destinarà concretament a la mobilitat turística. També s’impulsarà una nova regulació de zona bus 4.0 amb un pressupost d’un milió d’euros. Es millorarà la gestió dels espais d’estacionament dels autocars turístics i de les parades del Bus Turístic a través de la digitalització.