camí bus escoles a peu

Anar a peu a l’escola no és cap novetat, però fer-ho en grup, amb un recorregut definit i uns horaris establerts té un nom i es diu camibús. Després de l’experiència del bicibús a Barcelona, en què infants i famílies van a l’escola en bicicleta o patinant, dos centres educatius de l’Eixample ho fan a peu tots els dimecres. Actualment hi ha dues línies de camibús: una que avança per l’avinguda de Roma i una altra que ho fa pel carrer del Comte Borrell. Aquesta darrera s’ha posat en marxa aquest dimecres.

Nova línia de camibús a Sant Antoni

La línia Borrell, la segona del projecte camibús, s’ha posat en marxa per anar caminant a l’escola des de Sant Antoni. El punt de sortida és el carrer de Tamarit amb Comte Borrell, just sota la senyalització del bicibús de l’Eixample que hi ha ubicada a la plaça de Conxa Pérez.

El recorregut enfila Comte Borrell al llarg de vuit illes de carrer. Actualment la via està en obres i és un espai de pas de vianants que es desplacen a les escoles i equipaments del barri. Els impulsors del camibús celebren la transformació però reivindiquen que s’hi pugui caminar des del centre “inclosos l’encreuament de la Gran Via i els trams entre València i l’Escola Industrial”.

Prova pilot a les escoles Els Llorers i Auró

La prova pilot va engegar al desembre amb una dotzena d’infants a les escoles Els Llorers i Auró, però els organitzadors ho volen reproduir a tota la ciutat. El projecte reivindica que els trajectes siguin més segurs. La intenció és que els infants guanyin autonomia i facin l’itinerari pel barri sols.

Per si queda algun dubte, no es desplacen per la calçada. Òbviament, ho fan per la vorera, però això no vol dir que no topin amb punts perillosos. De fet, alguns adults porten armilles per protegir els infants en els encreuaments conflictius.

Camibús a l’avinguda de Roma

La primera línia de camibús va néixer a l’avinguda de Roma. El recorregut surt a les 8.35 h del carrer de Llança i avança per l’avinguda de Roma fins a Comte Borrell amb Mallorca, on hi ha l’Escola Auró. Un dels trams més conflictius és l’avinguda de Roma. “És una artèria per als cotxes però la prioritat hauria de ser per als vianants, amb parterres més ben connectats, d’una manera amable i pacificada”, apunta Chiara Buffa, de la Comissió Verda de l’AFA els Llorers. Es desplacen per aquests parterres per reivindicar aquesta necessitat.

línia camibús avinguda de Roma

A l’Escola Auró, la Comissió de Sostenibilitat s’encarrega de coordinar el camibús. Les famílies assenyalen que així també consciencien els infants dels problemes amb què topen com cruïlles perilloses, motos a la vorera i vehicles de càrrega i descàrrega. A banda de les associacions de famílies, l’entitat Camí Amic, nascuda a l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, està al darrere d’aquest projecte.