L’antic responsable de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern també s’ha mostrat favorable a la celebració d’una consulta ciutadana per decidir si la ciutat presenta la candidatura. A més, considera que Ajuntament i Generalitat han d’anar plegats per impulsar el projecte ja que ha de ser una candidatura “de ciutat i de país”.

Truñó ha reconegut que des de l’anunci de la presentació de la candidatura el 2010 hi ha hagut alguns errors, ja que la creació de la proposta va coincidir amb la celebració de les eleccions i en un moment de crisi econòmica. Enric Truñó ha reconegut que el procés sobiranista fa que sigui complicat que el projecte tingui el suport del Comitè Olímpic Espanyol, una condició necessària per presentar-lo davant del COI.

Qui va ser responsable de la candidatura ha defensat la seva viabilitat i tal com va fer divendres a la reunió de la primera comissió d’estudi de la candidatura, encara que ha afirmat que cal que els grups municipals “treballin bé” i facin un debat rigorós abans de prendre cap decisió al respecte. Truñó creu que “cap ciutat no ha d’evolucionar a cop d’esdeveniment” però ha recordat que el projecte és molt més modest que el de 1992 i que la ciutat ha de ser “una suma de petits, mitjans i grans projectes”.