Aquest hotel és un dels sis casos que han defugit la moratòria impulsada pel consistori barceloní perquè ja disposaven de llicència i certificat previs. El nou hotel de cinc estrelles s’ubicarà on abans hi havia l’antic hotel Barcelona, al carrer de Casp, número 1-13. Però serà necessari enderrocar aquest immoble per construir l’edifici de Meliá que disposarà de 173 habitacions, nou plantes i cinc soterranis.

El vicepresident i conseller delegat de Meliá, Gabriel Escarrer, ha confiat poder obrir el 2018 aquest establiment al centre de Barcelona “o fins i tot abans”. L’hotel serà de la marca Me by Meliá, present a ciutats com Mallorca, Madrid, Londres o Miami.

Una cinquantena de projectes esquiven la moratòria

La suspensió cautelar de llicències d’allotjaments turístics a Barcelona, vigent des del mes de juliol passat, ha suposat la paralització de 39 projectes. Tot i això, un total de 51 han aconseguit tirar endavant. D’aquests, 36 establiments estan en fase d’obres o amb els treballs iniciats, sis projectes ja disposaven de llicència i certificat previs, i nou més s’han aprovat perquè el govern anterior va deixar exhaurir el període de tramitació sense donar-los resposta. Aquest fet els deixa fora de l’àmbit d’afectació de la suspensió de llicències.