Carregat amb desenes d'informes, Enric Truñó ha comparegut en la primera comissió d'estudi de la candidatura dels jocs d'hivern. El que va ser responsable de preparar la candidatura, ha defensat els estudis fets i la viabilitat del projecte, tot i que ha advertit que sense unanimitat no es podrà tirar endavant. ENRIC TRUÑÓ, responsable de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2026 "Un projecte d'aquests ha de ser de ciutat, de consens, estratègic. I si no ho és, no cal fer-lo. La celebració dels campionats dels jocs s'autofinancien amb els seus ingressos." El govern ha insistit que la candidatura no és una prioritat, i dubta que sigui el moment de tirar-la endavant. CiU i el PSC han defensat els jocs, mentre que Ciutadans ha demanat al govern que vagi a la comissió sense prejudicis. JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència "Ens haurem de preguntar si uns Jocs Olímpics d'Hivern són un recurs idoni per construir la complicitat ciutadana, que és un dels compromisos del govern actual, si són una prioritatt." MAITE FANDOS, regidora de CiU "Els temes socials són prioritaris però això no vol dir que la ciutat no hagi de viure també amb projectes de futur perquè aquesta ciutat també canvi amb projectes de futur." SANTIAGO ALONSO, regidor de C's "Com serà aquesta comissió? Serà un intent de BComú per justificar una decisió ja presa que és un no als Jocs Olímpics." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "No és concebible una candidatura d'aquesta magnitud sense el compromís ferm del govern de Catalunya ni el de l'Estat però qui hauria de liderar és la ciutat de Barcelona que és qui es juga el seu prestigi i el seu nom a nivell internacional." A la trobada hi ha hagut tres absències destacades. La del PP i la CUP, per discrepàncies amb el projecte, i la del regidor d'Esquerra Republicana, un fet que ha sorprès perquè va ser un dels partits que va votar per crear aquesta comissió.

Truñó ha resumit a grans trets els aspectes tècnics i de viabilitat de la candidatura als jocs, i la feina feta des de 2010, quan va sorgir la idea de l’alcalde Jordi Hereu.  Truñó ha demanat dedicar llargues trobades i fer “colzes” per tal d’analitzar detingudament la proposa” i fer un debat seriós”.

Des del govern municipal, Jaume Asens ha insistit que la candidatura “no és una prioritat”. A més, Asens ha posat en dubte que aquest sigui un projecte il·lusionant i que hi hagi una demanda ciutadana per dur a terme els jocs. Tot i el posicionament, el govern ha explicat que no descarta canviar d’opinió en un futur, si es donen les condicions econòmiques i de sostenibilitat necessàries.

Des de l’oposició, la regidora de CiU Maite Fandos ha defensat el manteniment de la candidatura i ha negat que s’hagi de triar entre drets socials i projectes de futur per a la ciutat, mentre que des de Ciutadans, Santiago Alonso ha lamentat que el govern ja tingui presa la decisió de rebutjar els jocs d’hivern abans d’haver estudiat tots els aspectes de la proposta en la comissió. El socialista Jaume Collboni, que presideix la comissió, ha donat suport a la candidatura i ha convidat el govern municipal a unir-se amb la Generalitat per tal d’impulsar-la.

L’absència dels regidors d’ERC, el PP i la CUP

El regidor d’ERC, Juanjo Puigcorbé, no ha assistit a la comissió, però hi ha enviat un substitut. L’absència ha sorprès als assistents ja que precisament el partit republicà és un dels grups que donava suport a la constitució d’aquesta comissió. Va ser creada a petició dels grups del PSC i CiU i amb el suport d’ERC i Ciutadans en el ple del 30 d’octubre de 2015. El PP ja va dir que no compartia ni el fons ni la forma de la comissió, i la CUP ha estat en contra de la candidatura des de l’inici.