XAVIER DOMÈNEHC, candidat d'En Comú Podem "Del productor de 'nos hemos pasado tres pueblos con la austeridad', de l'autor de hem perdut els papers menys els de Bárcenas i els de Panamà. D'aquests ens venen a dir que els catalans i les catalanes que voten En Comú Podem s'equivoquen perquè voten un partit nazi, d'això tenen bastanta vergonya de dir... aquest que és el govern més corrupte del país, aquest que és el govern que ha generat la desigualtat social més alta del país. Senyor Margallo no l'hi permetrem, per la dignitat de Catalunya i per la dignitat dels votants d'En Comú Podem. La millor resposta serà que el 26-J l'únic ERO que hi haurà serà el del seu govern, que el farem fora d'una vegada".

Margallo diu que sempre ha cregut en el poder del vot en democràcia però que, els votants “de vegades s’equivoquen”. Davant el comentari del presentador d’una possible victòria d’En Comú Podem a les generals a Catalunya, el ministre en funcions va afegir: “Vull recordar-los que Adolf Hitler va arribar a ser canceller del Reich passant de 12 a 107 escons i, per tant, tenint la majoria a Alemanya”.

L’alcaldessa Ada Colau va reaccionar ràpidament per Twitter i li va enviar un missatge dient que això volia dir que “a Margallo se li han acabat els arguments”.

El candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech va anar més enllà i va carregar contra en un acte de campanya a Lleida recordant els casos de corrupció del PP i dient: “Senyor Margallo no l’hi permetrem, per la dignitat de Catalunya i per la dignitat dels votants d’En Comú Podem la millor resposta serà que el 26-J l’únic ERO que hi haurà serà el del seu govern, que el farem fora d’una vegada”.