El PP demanarà al ple que s’ajorni la consulta, a la qual sempre s’havia oposat. Guanyant temps, els serveis municipals d’urbanisme haurien de poder elaborar -segons el PP- nous projectes de reforma més diferenciats, que no incloguin necessàriament el tramvia.

I és que el tramvia s’ha convertit ja en el gran protagonista d’aquesta reforma. ERC no el vol i prefereix que el projecte urbanístic deixi la porta oberta a altres opcions de transport. El govern afirma, però, que ara per ara els projectes es pensen amb tramvia.

El procés participatiu, en marxa
Mentre els regidors debaten les seves posicions sobre la reforma de la Diagonal, el procés participatiu que culminarà amb la celebració de la consulta ciutadana del maig segueix avançant. Ara és el moment de difondre al màxim els dos projectes.

Amb aquest objectiu, diversos diaris han començat a publicar una campanya publicitària que informa amb tot detall de com seran les dues propostes de reforma que es podran votar en referèndum: la que opta pels bulevards laterals i la que aposta per una rambla central. La que queda menys visible en els anuncies és la tercera opció, la del no a les altres dues.