De fet, Enric Truñó ja va acompanyar l’alcalde, Jordi Hereu, als Jocs Olímpics d’hivern del mes passat a Vancouver, en qualitat d’assessor. Hereu li va concretar allà la proposta perquè es fes càrrec de l’elaboració del nou projecte olímpic i Truñó li va dir que sí. A la tornada, l’alcalde ha consensuat el nom d’Enric Truñó amb tots els grups municipals, com se li havia exigit des de l’oposició.

La reunió de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat de forma unànime demanar a Enric Truñó que proposi l’estructura i el nom del director de l’Oficina Tècnica que elaborarà el projecte de la candidatura. Truñó actuarà com a secretari de la Comissió de Seguiment, de manera que supervisarà l’oficina i donarà l’impuls polític al projecte de Barcelona 2022.

Tots els grups municipals han votat a favor de Truñó, que ja va jugar un paper important als Jocs del 92 com el regidor de les olimpíades. També va ser assessor de la candidatura olímpica de Torí per als Jocs d’hivern de fa quatre anys, que va acabar organitzant la ciutat italiana.