Convergència ha tornat a escollir el Museu Marítim per passar la nit electoral, tal com ja ho va fer el 20-D, quan la formació es va presentar amb el mateix candidat, Francesc Homs, però sota el nom de Democràcia i Llibertat.

Un cop conegut gairebé el 100 % de l’escrutini, el candidat Francesc Homs ha comparegut acompanyat de l’expresident Artur Mas i l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En el seu discurs ha dit que no és el resultat que esperaven tenir, però tot i això, “pesi a qui li pesi, l’independentisme torna a ser decisiu” i que faran fora el PP del govern d’Espanya.

Artur Mas, president de CDC, és el que ha estat més crític carregant contra Esquerra Republicana a qui culpa que En Comú Podem hagi tornat a guanyar a Catalunya. Ha dit que això ha succeït perquè “no ha estat possible la unitat sobiranista”. De la seva banda, el president Carles Puigdemont ha dit que “les eleccions eren innecessàries i que la realitat no ha canviat”. Tot i això, considera que el resultat avala el full de ruta.