El Tribunal Constitucional ha decidit donar validesa als 57 vots que s’havien declarat nuls i el PP obté així el regidor que es disputaven populars i convergents. Maria Elisa Casanova (PP) entra al consistori i en surt Elena Turalló (CiU), que tenia el càrrec de regidora del districte de les Corts. El seu lloc l’ocuparà el tercer tinent d’alcalde, Antoni Vives. Aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Xavier Trias ha explicat que el Tribunal Constitucional no els ha informat de la sentència i s’han assabentat de la notícia a través dels mitjans. Trias ha admès que “estan en el seu dret de reclamar” però ha insinuat que els populars tenen influència al Tribunal Constitucional i ha dit, literalment, que “la justícia en aquest país es mou per influències”.

Després de les eleccions, CiU comptava amb 15 regidors, però el PP va presentar un recurs contenciós electoral davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè reclamava com a vàlides algunes paperetes que s’havien donat per nul·les.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó al PP, però després va rectificar. Llavors, els populars van apel·lar al Constitucional, que ara els ha donat la raó.