XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo sempre vaig dir que si el PP acabava portant això al Constitucional, acabaríem perdent. Perquè la justícia en aquest país es mou molt per influències. Per tant, a palmar."

En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, Trias ha explicat que no ha “llegit el contingut de la sentència” i se n’ha assabentat a través de La Vanguardia. L’alcalde ha admès que els populars “estan en el seu dret de reclamar” i ha afirmat que “si els populars s’han posat aquest tema entre banya i banya“, ja sabien que guanyarien, mentre que CiU no coneix “ni tan sols l’ambient que hi ha al TC” ni les dades de la sentència.

A més, Trias ha dit que “quan les coses van al Tribunal Constitucional, nosaltres ja sabem com està constituït que hi ha blocs, uns d’un cantó, i uns de l’altre” i els que estan situats enmig d’aquests blocs, com CiU, són els que perden. I ha afirmat que ja sabia “que si el PP acabava portant això al Constitucional, acabaríem perdent, perquè la justícia en aquest país es mou molt per influències.

Així mateix, ha explicat que el govern municipal s’ha conformat de saber que podia dictar-se aquesta sentència. Per això, es farà un “canvi automàtic” i Antoni Vives, el tercer tinent d’alcalde, ocuparà la regidoria del districte de les Corts, al lloc d’Elena Turalló.