Fernández Díaz s’ha sumat a la crítica de Jordi Hereu sobre la inactivitat dels primers dies del nou govern municipal. El líder del PP ha demanat a Xavier Trias més determinació a l’hora d’establir les prioritats que tindrà. Fernández Díaz ha descartat formar un “govern a l’ombra”, com ha anunciat el Grup Municipal del PSC, perquè diu que “els regidors del PP seran molt visibles” i presentaran propostes en matèria de seguretat ciutadana, la lluita contra la crisi i la simplificació de l’Administració.

De moment, Fernández Díaz ha dit que no pot donar suport a uns pressupostos que el govern municipal encara no ha presentat, però s’ha mostrat disposat a fer-ho si les prioritats coincideixen amb les del PP i es corregeixen les “polítiques equivocades” del govern anterior. El líder del PP barceloní ha recordat que els equilibris polítics són diferents a l’Ajuntament de Barcelona i al Parlament de Catalunya, perquè el pressupost municipal només pot tirar endavant amb el vot a favor del PP o del PSC.

Crítiques en seguretat

El president del Grup Municipal del PP ha tornat a subratllar la seguretat ciutadana com a prioritat i s’ha mostrat crític amb algunes de les iniciatives anunciades per l’alcalde Trias en aquesta matèria. “No pot ser que la Guàrdia Urbana s’assabenti que cessen el seu cap per la premsa, ni que es digui que el cap de la policia ha de ser de confiança política”, ha dit, com a mostra de seva sorpresa per aquesta manera d’actuar d'”una persona assenyada” com el senyor Trias.

També ha criticat la idea que la Guàrdia Urbana patrulli per les estacions i els combois del metro, perquè la seguretat al suburbà és competència dels Mossos d’Esquadra, i ha recordat que falten encara 1.400 mossos a la ciutat per arribar a les ràtios pactades amb la Generalitat.

Control de la immigració

Fernández Díaz ha evitat pronunciar-se sobre la proposta de l’alcalde de Salt per limitar el percentatge màxim d’estrangers residents en un mateix municipi, però hi ha coincidit que els barris no es poden convertir en guetos. Per evitar-ho, demana prendre mesures al Raval o al Poble-sec per acabar amb els pisos sobreocupats, reforçar la inspecció als comerços, actuar contra la immigració il·legal i obligar a l’escolalització dels fills. El líder del PP ha insistit que els immigrants han de complir les normes de convivència i que “els que arriben per guanyar-se la vida robant han de ser expulsats”.

S’ha mostrat en contra del vot dels marroquins a les eleccions municipals d’aquí perquè, encara que la nova Constitució marroquina reconegui el principi de reciprocitat perquè els espanyols votin a les municipalitats marroquines, “no hi ha reciprocitat entre les democràcies espanyola i marroquina”. Segons Fernandez Díaz, al PSOE “li preocupa més el vot dels immigrants que el fet que s’integrin”.

Diplomàcia esportiva

Alberto Fernández Díaz ha dit que s’ha de respectar que Madrid es presenti com a seu dels Jocs Olímpics de 2020, encara que això pugui perjudicar les aspiracions de Barcelona per acollir els d’hivern de 2022, cosa que dubta. El president del PP barceloní també ha valorat la retirada de la candidatura de Jaca-Saragossa com a rival per a les olimpíades de 2022.

Pel que fa al comentari polèmic de Xavier Trias en què deia que tenir un gendre de l’Espanyol és una desgràcia, el perico Fernández Díaz ha advertit que “hi ha coses que no es poden dir ni en broma” i s’ha mostrat orgullós de tenir un sogre culer. Pel líder del PP, és important que l’alcalde de Barcelona tingui una magnífica relació amb tots els clubs de la ciutat, de Primera Divisió i també de les categories inferiors.