Les urgències nocturnes s’atendran via telefònica

El conseller de Salut ha dit aquestes mesures s’han pres tenint en compte la demanda que hi ha en cada centre. En aquest sentit, Ruiz ha afirmat que en alguns centres d’urgència nocturna a penes hi ha consultes a les nits i que això en justifica el tancament. El conseller ha garantit l’atenció sanitària a tots els ciutadans, però també ha deixat clar que els 22 dispositius d’atenció continuada desapareixen per sempre. Pel que fa a les urgències nocturnes,  Salut en suplirà el servei amb l’atenció telefònica al número de Sanitat Respon (902 111 444) i, si la consulta ho requereix, es faran visites a domicili.

Boi Ruiz s’ha mostrat obert al diàleg

El conseller de Salut s’ha mostrat conciliador en la compareixença parlamentària davant la Comissió de Salut. Ruiz ha assegurat que tornaran a parlar amb els partits i amb els agents del sector per negociar les mesures d’ajust que suposaran nombrosos tancaments de serveis. “Podem reconduir algunes mesures si es presenten alternatives sòlides”, ha explicat el conseller en la rèplica als grups de l’oposició.

El conseller ha dit que no són mesures agradables ni fàcils de prendre, però que s’han de fer per “mantenir el sistema”. També ha afirmat que s’estaven oferint amb uns diners de què les arques públiques no disposaven i ha dit que entén que sorgeixin disconformitats quan “algú et treu una cosa que tens”.

Tot i així, ha tranquil·litzat la població i ha assegurat que es mantindrà el “bon servei sanitari” amb una crida a la calma: “encara que hàgim retallat 900 milions d’euros, tenim molts diners en sanitat encara”. A la resta de formacions polítiques, els ha demanat que no frivolitzin sobre aquesta qüestió.

Salut serà exigent amb el transport sanitari

Pel que fa a la vaga en el sector del transport sanitari, Ruiz ha dit que el Departament de Salut no interferirà en les negociacions, però que exigirà a les empreses concessionàries que respectin els acords amb l’Administració. Els pròxims dies, el departament penjarà a la pàgina web un mapa amb el servei d’ambulàncies de Catalunya i amb la nova organització dels centres sanitaris a tot el territori.