De 9 a 11 del matí els treballadors del Parc Salut Mar estaven convocats a vaga. Segons el comitè d'empresa, set de cada 10 treballadors s'ha sumat a la protesta. L'empresa assegura, però, que només l'han secundada el 6,5% dels treballadors. L'aturada és en contra de l'ERO que afecta prop de 200 treballadors. Uns acomiadaments que el comtè, al marge de l'aturada, està intentant renegociar amb la direcció del Parc de Salut Mar. JOSEP MARIA PUIG, president del Comitè d'Empresa "194 persones es poden quedar al carrer i qualsevol que avui se'n vagi al carrer té nules possibilitats de poder trobar feina i pot entrar en situació de misèria." Des del comitè asseguren que accepten rebaixar-se molt el conveni a canvi que l'empresa no tiri endavant aquest ERO, diuen que renuncien, per exemple, a dies de vacances, a fons de formació i que, tot plegat, ajudarà a estalviar a l'empresa quatre milions d'euros. L'aturada havia d'allargar-se tota la setmana prò finalment s'ha reduit a dos dies per no interferir en les negociacions. Des del comitè diuen que han cedit en molts punts i que ara li toca fer-ho a l'empresa. Aquesta tarda torna a haver-hi una aturada de dues hores, que es repetirà dimecres que ve, tant al matí com a la tarda.

Tots els treballadors del consorci Parc de Salut Mar estan convocats a l’aturada, que aquest dilluns es fa de 9 h a 11 h i de 15 h a 17 h . Al matí, el seguiment ha estat del 70% segons els sindicats i del 6,5% segons l’empresa.

Segons la retallada establerta pel Servei Català de la Salut, el consorci Parc de Salut Mar – format per la Generalitat (60%) i l’Ajuntament de Barcelona (40%) – ha de reduir aquest any el pressupost en 14,5 milions d’euros. El consorci gestiona l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança, així com els centres Peracamps, el Dr. Emili Mira, i Centre Fòrum.

La delegada de Metges de Catalunya del Comitè d’Empresa, Elvira Bisbe, assenyala en un comunicat que “la decisió de convocar la vaga parcial s’ha pres per no perjudicar més els usuaris, que reben des de fa temps les conseqüències d’unes retallades indiscriminades.”

D’altra banda, el servei d’urgències de l’Hospital de l’Esperança tancarà a les nits, segons va comunicar dijous l’empresa als treballadors. Les urgències donaran servei als veïns de la part nord del districte de Gràcia de 8 h a 20 h.