L'han anomenat taula Barcelona Creixement i compta, a més de membres de tots els grups municipals, amb representants de la societat civil: el president de turisme de Barcelona, Joan Gaspar, el del gremi d'hotels Gaietà Farràs i també del món econòmic, com Salvador Alemany o Josep Piqué. Són les 3 branques que Xavier Trias s'ha proposat unir per reactivar l'economia de la ciutat. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El que anem a fer no és una carta als Reis. Això consisteix en moure's dins dels pressupostos que hi ha i dins de la situació econòmica que hi ha i de les dificultats que tenen les administracions públiques. És a dir, això no es mou des de l'abstracte. I això no només es mou a nivell d'administracions públiques sinó dels sectors privats". El que es pretén és donar per acabada la fase de diagnosi i passar al treball pràctic. Per fer-ho, s'ha acordat crear uns grups de treball que abordaran temes com la simplificació administrativa, la captació de talents o la internacionalització de les empreses. Els grups de l'oposició també hi han dit la seva. Des del PSC han demanat concreció al govern i des d'Iniciativa han retret que aquesta taula sigui una recreació del pacte per la ocupació que van signar l'anterior legislatura. Això sí amb l'absència de sectors clau. JORDI WILLIAM CARNES, regidor del PSC "El que sí que li demanem al govern és concreció i celeritat. Ells mateixos estan parlant de celeritat. Em sembla bé, però no sé si ens hem de discutir molt sobre la metodologia i, en canvi, hem d'anar més als continguts". RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Hem trobat a faltar en la convocatòria de la taula els sectors vinculats al medi ambient, les empreses d'inserció social, els centres especials de treball, les cooperatives, les societats anònimes laborals... És a dir, aquelles petites empreses que estan aguantant bé la crisi". Als grups de treball també s'incorporaran les mesures per sortir de la crisi presentades les últimes setmanes per l'oposició. El mes d'octubre es posaran en marxa i al març en sabrem les primeres conclusions.

A banda de l’alcalde, la taula compta amb la participació dels agents econòmics i socials principals de la ciutat i els grups polítics municipals. Entre d’altres, hi han assistit el president de Vueling, Josep Piqué, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, el president de Turisme Barcelona, Joan Gaspart i el president d’Abertis, Salvador Alemany.

Durant la reunió s’ha establert un calendari d’actuació per frent front de manera inmediata a la crisi. L’objectiu és “abandonar l’estat de la diagnosi” i passar a l’acció. Amb aquesta meta, s’ha decidit crear uns grups de treball que hauran de presentar propostes concretes a l’octubre i posar-les en marxa. Al març, es farà una primera avaluació de les mesures i es decidirà si cal mantenir-les, retirar-les o modificar-les.