Les aportacions per via electrònica agafen força en el procés participatiu del PAM. Tres de cada deu propostes s'han fet a través del web de l'Ajuntament o de les xarxes socials, sobretot el Twitter. S'hi pot participar amb l'etiqueta #pambcn i de moment algunes de les propostes més tuitejades són la petició de més escoles bressol, millorar la seguretat per als carrils bici o més punts de connexió Wi-Fi gratuïts. Quan som a l'equador del procés participatiu, ja s'han fet més de 8.600 aportacions. I l'objectiu de l'Ajuntament és donar resposta a totes les propostes, independentment de si s'inclouen o no al Programa d'Actuació Municipal. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Tothom rebrà una resposta per part de l'Ajuntament en què es dirà si s'ha inclòs o no. Si no s'ha inclòs, perquè no s'ha inclòs dins del Programa d'Actuació Municipal. I bé, continuem amb aquest procés participatiu que crec que ha engegat amb bon peu i que esperem que que pugui acabar també d'aquesta manera tan positiva." Més de la meitat dels ciutadans han fet les primeres aportacions de forma presencial amb l'assistència a algunes de les 92 reunions que s'han celebrat. Un 37% ho ha fet per via electrònica i el 6% restant a través de les butlletes del PAM que es poden enviar per correu. L'oposició també vol participar en aquest procés i per això el PSC va presentar la setmana passada cent propostes per al PAM. El pla del PSC se centra a reforçar l'educació i la cultura i l'aposta per un urbanisme metropolità. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Entrarem en consideració totes les seves aportacions i també obrirem un període de negociació amb ells per veure si finalment arriba a bon port." El procés participatiu finalitzarà el 3 de maig i el govern vol aprovar el full de ruta per als propers anys al mes de juliol.

El procés participatiu del Programa d’Actuació Municipal va començar el 8 de març i s’allargarà fins al 3 de maig. Des d’aleshores s’han fet més de 8.600 aportacions per donar a conèixer a l’equip de govern quines són les prioritats dels ciutadans.

Atenent a criteris d’austeritat, la campanya informativa i de promoció del procés participatiu s’ha hagut de reduir substancialment respecte a fa quatre anys. Aleshores tenia un pressupost d’1,5 milions d’euros i enguany és de 385.000. Per això s’ha volgut donar un impuls a les aportacions per via electrònica, a través del web de l’Ajuntament o bé les xarxes socials. Algunes de les propostes més recorrents al Twitter són la petició de més escoles bressol, més seguretat per al carril bici, que el Monestir de Pedralbes sigui per al districte de Sarrià-Sant Gervasi, recuperar l’essència de la Rambla, més Wi-Fi municipal o bé menys soroll a la nit.