El consens del rebuig i la condemna aconseguit a primera hora del matí, s'ha esquerdat quan s'ha entrat més en el debat provocat per una moció del PP. El text aprovat demana la revisió de l'actuació policial, però també canvis legals per endurir le penes i evitar la reincidència. El PP considera que el vandalisme que es va viure ahir ha de ser tractat com a kale borroka. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal PP Fernández Díaz també ha acusat, especialment, el conseller Felip Puig de falta de previsió. Una acusació que ha fet exaltar-se el primer tinent d'alcalde. Forn, tot i votar a favor del text, ha negat improvisació però ha acabat reconeixent que hi havia coses a millorar. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde El PSC, en boca de l'exresponsable de Seguretat, s'hi ha abstingut i ha dit que a Barcelona no es pot tornar a repetir el que va passar ahir... ASSUMPTA ESCARP, portaveu PSC Una comissió que s'ha acceptat convocar. La resta de grups, tant Iniciativa, que ha argumentat això... JOAQUIM MESTRE, portaveu ICV-EUiA Com UxB, que portava l'aigua al seu molí... JOAN LAPORTA, portaveu UxB Hi han votat en contra.

El Plenari ha aprovat l’entrada per la via d’urgència d’una moció del Partit Popular per parlar dels fets vandàlics d’ahir. Els populars han considerat que, malgrat haver comptat amb el suport unànime de tots els grups, la declaració institucional aprovada a l’inici del Plenari era massa tova. Fernández Díaz ha reclamat a l’Ajuntament i a la Generalitat que es revisin els protocols d’actuació i prevenció dels cossos de seguretat. “Hem de promoure mesures clares, anar més enllà dels discursos, endurir les lleis, el Codi penal, i aplicar els recursos legals dels quals ja disposem, aplicar-los la llei prevista per als casos de kale borroka”, ha dit.

Pel que fa a la resta de grups, el PSC ha lamentat que es doni més importància a l’acció violenta d’uns quants que no a la resposta massiva pacífica dels ciutadans. ICV-EUiA ha acusat el PP de no tenir en compte el context social en el qual es produeixen les protestes. UxB ha demanat la convocatòria especial de la Junta de Seguretat.