No concretar cap partida per als accessos viaris i ferroviaris a la nova terminal del port és una de les grans mancances que el govern municipal troba en els pressupostos de l'Estat. Aquesta inversió, com d'altres a Rodalies, són algunes que l'executiu donava per segures, però davant l'absència, ha posat el crit al cel perquè assegura que posen en perill la recuperació econòmica de la ciutat. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Al que sí que s'ha compromès el Govern central és a enllestir l'estació de la Sagrera i el túnel de l'AVE, pels quals destinarà 70 milions d'euros. Però des de l'Ajuntament alerten d'una altra deficiència: la rebaixa en 20 milions de l'aportació que l'Estat fa al transport públic. Una retallada que se suma a la que ja va fer el govern anterior i que pot repercutir en el ja deficitari sistema de transport. A nosaltres no ens serveix que tothom vingui aquí a Catalunya, que diguin que és veritat que el govern anterior dels socialistes no va fer les inversions que calia fer, tot això sempre ens ho reconèixen, però el govern de torn, el govern que sigui, acaba fent exactament el mateix que feia el govern anterior." Al consistori també li preocupa que el Govern central redueixi les aportacions que fa a consorcis culturals. Des del PP, el líder municipal, Alberto Fernández Díaz, confirma que hi haurà menys diners per al transport públic i fa una crida a gestionar millor els recursos. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Jo crec que aquest és un tema que el que s'ha de fer és optimitzar els recursos i prendre les decisions per a una millor gestió dels recursos que s'estan adreçant al transport públic que lògicament tenen diversos capítols." Per Fernández Díaz, els pressupostos de l'Estat són obligats per l'herència que va deixar el govern socialista.

El portaveu del govern municipal, Joaquim Forn, ha estat l’encarregat de valorar els Pressupostos de l’Estat de 2012, que ha qualificat “d’inacceptables i decebedors”. El primer tinent d’alcalde considea que el govern central posa en perill la capacitat de Barcelona de convertir-se en punta de llança de la recuperació econòmica.

Tot i que en els propers dies s’analitzaran més detingudament, la primera impressió dels pressupostos és molt negativa, i culpa el govern de venir reiteradament a Catalunya sense plasmar-ho als pressupostos: “portem setmanes escoltant nous ministres que parlen de Barcelona o que venen a Catalunya i que destacaven la importància de mantenir algunes inversions que consideraven cabdals, però que a l’hora de la veritat, i a l’espera de veure amb detall les xifres, no sembla que estiguin reflectides en el pressupost”, ha manifestat.

L’ajuntament considera que el nou pressupost no dóna resposta a les necessitats que té Barcelona en àmbits estratègics com les infraestructures, el desenvolupament del transport públic, la millora de la seguretat i l’aposta per la cultura.

Pressupostos “per sortir de la crisi”, segons el PP

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz ha defensat els Pressupostos de l’Estat per a 2012 i ha dit que són uns comptes  “per sortir de la crisi”. El responsable dels populars creu que les xifres són obligades “per les herències del tripartit, del govern Zapatero i per la greu situació de crisi econòmica i d’atur”.