JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Segurament, no segurament, segur, ens vam equivocar convocant referèndums mal plantejats. Ara, no per culpa d'un error, que des del punt de vista de la història de la ciutat és petit, no en fem un que sigui d'una dimensió que després ens n'haguem de penedir durant tota la vida. I per això hem volgut afegir que la nostra posició continua sent la que tots els tècnics en mobilitat ens han aconsellat que és la connexió per la via més curta."

Just ara que el govern estudia un enllaç alternatiu, el PSC ha defensat l’enllaç dels tramvies per la Diagonal. Jordi Martí ha descartat la unió pel litoral per cara i la de l’Eixample perquè la considera absurda. Dos anys després del referèndum fracassat sobre la reforma de la Diagonal, Martí també ha fet autocrítica del procés.

L’enllaç dels tramvies és una de les 100 propostes que s’inclouen en un pla d’actuació municipal alternatiu que el PSC ha presentat avui. Els socialistes acusen el govern de viure de la inèrcia de projectes anteriors, i per això han fet un document que, al seu parer, concreta més les propostes que no pas l’esbós del PAM que va presentar el govern al seu dia.

El Pla del PSC se centra en reforçar l’educació i la cultura, l’aposta per un urbanisme metropolità, combatre la pobresa i promoure l’habitatge social de lloguer. Per Jordi Martí, l’objectiu no és governar a l’ombra sinó fer oposició constructiva i que el govern apliqui els projectes del PSC.