ALBERTO FERNÁNDEZ-DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Hi ha un silenci clamorós per part del govern de la ciutat i de l'alcalde davant d'un atac a Barcelona del govern de Mas amb la complicitat d'Esquerra, després d'aprovar una llei municipal catalana que no reconeix el règim especial de Barcelona i sí que ho fa amb el de la Vall d'Aran. I pot tenir conseqüències greus, si no se subsana, amb el finançament, amb el règim competencial, amb els consorcis."

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, assegura que el decret llei aprovat per la Generalitat el 17 de juny passat per blindar els municipis davant la reforma local de l’Estat no inclou la Carta Municipal de la ciutat i, per tant, no preserva el règim especial de Barcelona. Un fet, assegura, que pot tenir “conseqüències financeres, competencials i en els consorcis d’educació, salut i habitatge.” Per això el grup municipal popular ha presentat un recurs al Consell de Garanties Estatutàries al·legant que caldria haver tramitat la llei al Parlament i no fer-ho mitjançant un decret llei.

Ho ha dit aquest dilluns en una roda de premsa a l’Ajuntament, en què ha destacat que la llei aprovada pel govern català “ha tingut prou sensibilitat per tenir en compte el règim especial de la Vall d’Aran i no ho fa amb el de Barcelona.”

El president del grup popular ha explicat que s’ha tractat aquest error en la junta de portaveus de l’Ajuntament, però lamenta que la resta dels grups no s’hagin pronunciat al respecte. Però Fernández Díaz sobretot ha criticat el “silenci clamorós” de l’alcalde i del govern de CiU amb la complicitat, diu, d’Esquerra.

Alberto Fernández Díaz espera que la Generalitat autoesmeni l’error o bé que modifiqui el procediment per tal que siguin els grups qui puguin presentar esmenes, ja que aquest decret llei és provisional en espera que el Parlament aprovi la llei de governs locals.