ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Quantes Can Vies més hi haurà d'haver per cedir amb violents?" ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "No el reprovem nosaltres sinó, els ciutadans. Amb gestió de Can Vies no ha deixat content ningú, ni dreta ni esquerra...és reflex de la seva solitud." JOAQUIM MESTRE regidor d'ICV-EUiA 12:27 "Hi ha motius per reprovar el senyor alcalde, però no els que argumenta el PP." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+DCat+Rcat "Reprovació és per coses molt greus, quan es tergiversa i s'adulteren càrrecs, o corrupció. Aquí l'actuació de Trias no pot merèixer reprovació, pot ser objecte de critiques però no ha adulterat ni corromput el seu càrrec." JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "En aquest debat la preocupació no es Can Vies...Només els mou usar rèdits electorals, les aliances que avui fan entre PP i PSC haurien de servir per alguna cosa més i l'aliança d'avui no busca cap solució."

Segons el PP, el govern de CiU ha transmès a la ciutadania el missatge que “amb aldarulls es poden aconseguir objectius”. Alberto Fernández Díaz ha dit que els comerciants de Sants que han rebut els actes violents “tenen la convicció que l’alcalde no els representa”. El líder popular ha acusat l’alcalde d’haver fet seva “l’agenda dels violents” i li ha recriminat que en aquests moments “Can Vies sigui un edifici en reconstrucció per ocupar-lo en lloc d’un solar”.

El PSC considera que en aquest mandat municipal “s’han donat fets sense precedents. Vam dir que estaríem al costat de l’alcalde si assumia la seva responsabilitat. Però ahir encara deia que tenia raó amb Can Vies i que ho ha fet bé”. Escarp ha recriminat que el 4 de març d’aquest any “el govern va signar una ordre d’execució forçosa al Jutjat de Primera Instància. “Si estaven dialogant perquè van decidir tirar endavant amb el desallotjament i l’enderroc?” ha preguntat. Segons Escarp, qui reprova a l’alcalde “no som nosaltres, sinó la gent de Sants. Vostè parla de diàleg quan hauria pogut evitar el conflicte evitant que s’executés la sentència”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el regidor d’ICV-EUiA Quim Mestre, que ha demanat també que “deixin d’amagar-se en el passat. Quins pocs arguments tenen si apel·len constantment al passat. Assumeixin les seves accions i decisions”. Mestre ha exigit al tinent d’alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, que li mostri “l’acord de 2011 en què consta que es donava el vistiplau a l’enderrocament de Can Vies”. Un acord que, segons Mestre, mai no va existir. El regidor ecosocialista també ha reclamat “qui va prendre la decisió de que les màquines excavadores entressin a arrasar Can Vies el dia del desallotjament”.

Per contra, el Grup Municipal d’Unitat per Barcelona ha votat en contra de la reprovació. Joan Laporta ha dit que “la política no és això. Ningú no proposa solucions. Hi ha molta dosi de cinisme polític. No entenem la reprovació. L’alcalde no la mereix”, ha conclòs Laporta.

El govern municipal ha criticat l’entesa entre PSC i PP i ha dit que va més enllà de la preocupació per Can Vies. El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha dit que aquesta aliança només persegueix rèdits electorals i que “no busca cap solució”. En una entrevista a BTV, Xavier Trias va qualificar de “mal negoci” l’aliança entre el PSC i el PP i va dir que vivia amb “tranquil·litat i paciència” la situació. Va explicar que anteriorment ja havia viscut episodis complicats a l’Ajuntament “i mai no vaig reprovar l’alcalde amb un govern socialista”.