La violència s’ha tornat a deixar sentir a Barcelona, aquesta vegada aprofitant una jornada de vaga general. Un grup d’unes 500 persones, la majoria joves, van fer als voltants de la plaça de Catalunya una autèntica batalla campal. Els incidents greus van començar al voltant de les 18 h, tot i que durant el dia ja se n’havien produït de manera aillada.

Atacs a establiments

La cafeteria Starbucks és qui se’n va emportar la pitjor part. El local va quedar totalment destruït, víctima de les flames. Els violents van intentar impedir, a més, que els bombers arribessin a l’establiment. Finalment, però, van poder apagar el foc.  El Corte Ingles també va ser un dels objectius dels incívics durant tot el dia fins aconseguir trencar-ne un dels aparadors i fer destrosses en molts d’altres.

Aldarulls fins a la matinada

En alguns moments el nivell de l’enfrontament va ser tan alt que els mossos van haver de recular davant el grup que els atacava. La violència i la crema de contenidors es va allargar fins a quarts de 10 de la nit. En cap altra ciutat de l’Estat no es van donar incidents tan greus com els de Barcelona.