La majoria independentista de Junts pel Sí i la CUP ha aprovat aquest dijous al vespre una resolució que marca fer un referèndum com a molt tard el setembre de l’any vinent. La votació ha comptat amb els 72 vots favorables dels dos grups impulsors de la resolució i l’abstenció de Catalunya Sí que es Pot, que finalment han escollit aquesta opció. Els diputats de Ciutadans, del PSC i del PP no han votat aquest text perquè consideren que incompleix la suspensió del Constitucional.

A banda de concretar quan s’ha de fer la consulta, la resolució detalla que si guanya el sí, es convocarien eleccions constituents en un període de sis mesos. També recalca que la pregunta del referèndum ha de ser clara i de resposta binària. A més, descriu un conjunt de mesures que s’han de posar en marxa des d’ara i fins al dia de la consulta, com ara el compromís d’activar tots els dispositius legislatius necessaris per dur a terme la celebració del referèndum i donar-li cobertura legal, també marca que s’ha de constituir abans de finals d’any una comissió de seguiment per l’impuls, control i execució del referèndum. El text també deixa clar que la consulta se celebrarà amb acord o amb l’Estat o sense.

La cambra catalana també ha aprovat la resolució de Catalunya Sí que es Pot que proposa un referèndum pactat, el text ha tingut el suport de Junts pel Sí i l’abstenció de la CUP. Aquesta resolució insta el govern a buscar el màxim de forces polítiques, organitzacions sindicals i socials, moviments i entitats veïnals i socials.