Les cinc entitats de cultura popular de Sarrià que integren ‘La Sarrianenca’ es quedaran finalment amb el local del carrer de Canet. L’Ajuntament els ha insistit que no hi ha cap altre espai municipal lliure al barri. Les entitats accepten la cessió de l’edifici, però continuen pensant que no és adequat per a les seves tasques. Mentrestant, les pintores de l’Associació “Canet 22 Pintors” han abandonat el taller on han treballat durant 22 anys.

Les pintores de l’Associació ‘Canet 22 Pintors’ han tret aquest dimecres tot el que els quedava al taller. El mes d’abril van rebre una demanda del Patronat de l’Habitatge on se’ls instava a pagar 103.000 euros i a abandonar la caseta. S’hi van negar el desembre de 2016, quan expirava una pròrroga que els va concedir el regidor del districte, Daniel Mòdol.

Habitatge ja els havia comunicat el juny de 2016 que no els renovava el contracte. Denuncien que el regidor els va amagar que realment “les volien fer fora” perquè “volien cedir l’espai a altres entitats”.

Després de rebre la demanda, les pintores d’aquesta associació van decidir no lluitar més, tot i que asseguren que podrien haver-ho fet judicialment i quedar-s’hi, perquè van entrar a la caseta per concurs públic el 1994.

Finalment, l’espai l’ocuparan les cinc entitats de cultura popular que integraran ‘La Sarrianenca’, tot i haver rebutjat aquesta caseta el març passat, perquè “era petita” i perquè “no estaven d’acord en com s’havia fet fora a les pintores”.

Segons el conseller del districte de Sarrià – Sant Gervasi, Blas Navalón, “les entitats que integren ‘La Sarrianenca’ han reconsiderat la postura en un escrit i han reconegut que s’havien equivocat”.

En canvi, Santi Estrada, president Diablesses i Diables de Sarrià, assegura que no ha estat així. Continuen pensant que el local “és petit”, però ho accepten perquè des de Districte “se’ls ha dit que no hi ha cap altre local municipal al barri”, segons Albert Arboç, membre de la Colla Gegantera de Sarrià.

L’Ajuntament farà ara un conveni de cessió provisional perquè ‘La Sarrianenca’ encara no està donada d’alta legalment per unir a les cinc entitats: la Comissió de Festes del Roser, els Diables infantils, Drac de Sarrià, les Diablesses i diables de Sarrià i la Colla Gegantera.

Les entitats han comunicat a betevé que la seva voluntat és cedir l’espai a altres entitats del barri que el necessiten. “Això dependrà, però, del tipus de conveni que signem amb l’Ajuntament”, explica Estrada.